kompozisyon nasil yazilir 810x548 1
                                         Yangından Korunma Haftası
 
   Ülkemizde her yıl 25 Eylül-01 Ekim tarihleri Yangından Korunma yani İtfaiyecilik Haftası olarak kutlanır. Bu kutlamalar daha çok bilgilendirme ve tatbikat şeklinde yapılır. Bilindiği gibi ülkemizde de yangının verdiği zararlar azımsanmayacak kadar büyüktür. Ev yangınları, iş yeri yangınları, orman yangınları gibi yangınlar gerek insanlara gerekse de doğaya büyük zarar vermektedir.
   Yangından korunma konusunda her vatandaşın bilgili ve eğitimli olması şarttır. Yangını önlemek, çıkan yangına müdahale etmek ve yangın sonrasında oluşabilecek zararı en aza indirmek için küçük de olsa bir eğitim almak bir ihtiyaç halini almıştır. Yangından korunmak için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Örneğin orman yangınlarını önlemek için bu tür yerlerde piknik yapılmamalı, ateş yakılmamalı, sigara içilmemeli veya etrafa cam parçaları veya şişeleri atılmamalıdır. Herhangi bir yangın durumunda ise derhal 177 Orman Yangını birimi aranmalı veya Jandarmaya haber verilmelidir.
   Evlerimiz de yangına en açık alanlardandır. Elektrik tesisatı, doğal gaz kaçakları veya aile bireylerinden kaynaklanan yangınlar sıkça görülmektedir. Bu nedenle çakmak, kibrit gibi ateşleyici maddeler, kesinlikle çocukların ulaşamayacakları yerlerde saklanmalı, ayrıca doğal gaz tesisatı arada bir kontrol edilmelidir. Evlerde çıkan bir yangın anında vakit kaybedilmeden 110 İtfaiyecilik birimleri aranmalıdır. Ayrıca evde önemli olan belge veya evraklar, mümkünse dışarı çıkarılmalıdır.
   Herhangi bir yangın anında ilk kurtarılması gereken eşyalar önceden belirlenirse onları kurtarmak daha kolay olacaktır. Her ebeveyn, çocuklarını yangına karşı eğitmeli, onlara gereken bilgileri vermelidir.