kompozisyon nasil yazilir 810x548 1
                                         DÜNYA KİTAP GÜNÜ
   Dünya Kitap Günü, her yıl 23 Nisan gününün içinde bulunduğu hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanır. Bu etkinliklerin başında, toplu halde kitap okuma etkinliği, kitap okuma yarışmaları, kitap tanıtım ve imza günleri, kitap şenlikleri, sempozyumlar, tiyatrolar, şiir dinletileri gibi etkinlikler gelmektedir. Amaç, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitapları insanlara sevdirmektir.
   Kitap, ruhun ve aklın en iyi besleyicisidir. Kitap okuyarak ruhunu ve aklını yeterince besleyemeyen insanlar zayıf düşerler ve kendilerine bile faydasız hale gelirler. Kitaplar, sadece zaman geçirmek için okunan eğlence materyalleri değildir. Bizler kısa vadede anlayamazsak da onlar, bizim gelişimimize, hafızamıza, düşüncelerimize, sözlerimize, diksiyonumuza, dünya görüşümüze büyük katkılar sağlarlar. Farklı düşünmemizi sağlar, ayrıntıyı yakalamamıza yardımcı olurlar.
   Bilmek için çok okumak gerek. Okumak için okumayı sevmek gerek. Okumayı sevmek için ise yine okumak gerek. Bu lezzeti hiç tatmamış insanların, kitapların değerini, önemini bilmesi imkansızdır. Her insanın en az bir defa bir kitap bitirmesi gerek. Ancak bu, sıradan bir kitap olmamalı. Bize değer katacak, muntazam bir eser olmalı.
   Düzenli bir şekilde kitap okumayı ilke edinen insanlar, onsuz yapamazlar. Kitapsız kaldıklarında kendilerini eksik hissederler. Öğrenciler için, kitap aynı zamanda sınavlarda iyi puanlar almanın da anahtarı sayılır. Bilindiği gibi, ülkemizde ezberci bir eğitim anlayışı geride bırakılmış, bunun yerine öğrencinin düşünmesini, yorumlamasını, değerlendirmesini sağlayan yepyeni bir eğitim ve sınav sistemi geliştirilmiştir. Bu yetilere sahip olmak için ise kitaplar olmazsa olmazlardır.
   Daha fazla beklemenize gerek yok. alın bir kitap, yelken açın satırlara. Açıldıkça açılmak isteyeceksiniz o engin denize.